4G dataverbruik stijgt met ruim 16%

stijging-4g-dataverbruikHet dataverbruik van zowel 3G en 4G internet stegen in kwartaal 3 van 2016. Het dataverbruik van 4G internet steeg sneller dan het dataverbruik voor 3G internet. Door deze stijging komt het gemiddelde dataverbruik van 3G en 4G internet nu op 1,3 gigabyte te liggen. Provider Ben biedt het goedkoopste sim only 4G abonnement aan dat voorziet in het gemiddelde dataverbruik.

Mobiel dataverbruik blijft stijgen

Steeds meer mensen maken gebruik van webwinkels, internetbankieren en het streamen van films en muziek met de mobiele telefoon. Zowel het 3G en 4G dataverbruik blijft hierdoor toenemen, maar het 4G gebruik stijgt sneller dan het 3G internetverbruik. Het dataverbruik van 3G internet steeg met 13,5% tegenover een stijging van 16,7% bij 4G internet*. De grotere toename in het dataverbruik voor 4G internet is te verklaren door de populariteit van diensten die net iets meer vragen van de internetverbinding. Voorbeelden hiervan zijn: het afspelen van video’s op Facebook, YouTube, Instagram en streaming diensten als Netflix en Spotify. Deze diensten bieden standaard een hogere kwaliteit aan voor mensen met een 4G verbinding.

*Cijfers zijn afkomstig uit het kwartaalonderzoek van de ACM.

Gemiddelde grootte 4G databundel nu op 1,3 GB

Door de toenemende mate waarop mobiel internet wordt ingezet is de grootte van het gemiddelde dataverbruik gestegen van ongeveer 1 GB naar 1.3 GB. Een databundel van 1GB voldoet dus niet meer voor het gemiddelde verbruik. In onderstaand overzicht zijn de goedkoopste sim only 4G abonnementen voor dit nieuwe gemiddelde verbruik opgenomen. Deze abonnementen hebben een databundel van tenminste 1,3 GB.

Bundel 4G snelheid Prijs
1,5 GB data & 100 min /sms 100 Mbit/s € 11,- Meer info
1,5 GB data / 1500 min / sms 150 Mbit/s € 11,- Meer info
1,5 GB data & 100 min / sms 256 Mbit/s € 14,- Meer info
2 GB data & 100 min / sms 225 Mbit/s € 16,- Meer info

Goedkoopste sim only 4G abonnementen voor het gemiddelde dataverbruik

Het goedkoopste sim only 4G abonnement die voldoet aan gemiddeld verbruik is af te sluiten bij Ben dit abonnement kost 11 euro per maand. Hollandsnieuwe biedt eveneens een abonnement van 11 euro aan maar, abonnementen bij Hollandsnieuwe maken altijd gebruik van één bundel waarin zowel belminuten sms’en en data is opgenomen. Gebruik je bij het bovenstaande abonnement van Hollandsnieuwe 1,3 GB aan data dan heb je nog 200 MB aan,minuten of sms’jes over.

Het snelste sim only 4G abonnement dat voldoet aan het gemiddelde dataverbruik is af te sluiten bij Youfone voor 14 euro per maand.

Geplaatst in Sim only 4G