4G internet in Nederland

Sim only 4G internet in NederlandTele2 heeft binnen een jaar dezelfde dekking bereikt als de concurrentie. Hierdoor bieden alle sim only 4G providers nu een landelijke dekking. Als je een 4G abonnement neemt is het beter om te kijken naar prijs en downloadsnelheid dan de dekking.

Tele2 bijna een jaar 4G

Tele2 heeft op 11 november 2015 haar 4G netwerk gelanceerd, gedurende dit jaar heet Tele2 een veel groter dekkingsgebied bereikt. Op 11 oktober 2016 stelde Tele2 dat haar netwerk 98% van de oppervlakte van Nederland dekt. In maart 2016 had Tele2 een landelijke dekking bereikt in Nederland, echter boden ze dekking voor 98% van de bevolking in plaats van 98% van de oppervlakte in oktober. Tele2 kon snel een landelijke dekking bereiken omdat er gebruik gemaakt wordt van een overeenkomst tussen T-Mobile en Tele2 om zendmast locaties te delen. T-Mobile had eind oktober 2015 een landelijke 4G dekking.

Ander netwerkproviders

Tele2 en T-Mobile delen zendmast locaties met elkaar, hier halen beide providers voordeel uit omdat ze sneller extra dekking kunnen bieden. Het verschil tussen Tele2, T-Mobile, KPN en Vodafone is dat Tele2 en T-Mobile altijd gebruik maken van een glasvezelaansluiting bij een zendmast. KPN en Vodafone verbinden vaak meerdere zendmasten met elkaar. In de praktijk merk je vrij weinig van dit verschil echter als het drukker is op het netwerk, is het netwerk van Tele2 en T-Mobile theoretisch stabieler. KPN en Vodafone staan echter bekend om

Vergelijking van 4G dekking

Gedurende 2015 was een belangrijk verkooppunt van KPN en Vodafone dat beide providers een landelijke 4G dekking aanboden. Nu bieden alle 4G providers echter landelijke dekking.

4G dekking T-Mobile 4G dekking KPN 4G dekking Vodafone 4G dekking Tele2
Meer info Meer info Meer info Meer info

Zoals hierboven te zien is hebben alle 4G providers een landelijke dekking. Vaak hebben de providers in dezelfde gebieden een paar gaten in het netwerk. Opmerkelijk is dat Vodafone als enige provider 4G buitendekking in de Veluwe heeft. Vodafone lijkt dus de meest volledige dekking te hebben als de dekkingskaart alles accuraat weergeeft.

Prijs belangrijker geworden dan dekking

Tele2 heeft in een half jaar landelijke 4G dekking bereikt in Nederland, dit is sneller dan de meeste andere providers die er een jaar over deden. Uiteindelijk is landelijke 4G dekking niet meer een uniek verkooppunt. Bij het afsluiten van een sim only 4G abonnement kan je beter kijken naar prijs en downloadsnelheid dan naar de dekking, aangezien elke sim only 4G provider zegt dat ze landelijke dekking aanbieden. Woon je echter in een afgelegen gebied dan is het verstandig om de dekkingskaarten van de verschillende providers te bekijken.

Geplaatst in Sim only 4G