Het 4G netwerk van T-Mobile, het snelste 4G netwerk van Nederland

T-Mobile de snelste 4G provider van NederlandT-Mobile bereikte op 30 oktober 2015 als derde provider van Nederland landelijke 4G dekking. Inmiddels is het netwerk uitgegroeid tot het allersnelste 4G netwerk van Nederland. Landelijk is de maximale downloadsnelheid 300 Mbit/s en in de randstad is dit zelfs 450 Mbit/s. De providers Simpel en Ben maken gebruik van het netwerk van T-Mobile. Simpel richt zich voornamelijk op goedkope sim only 4G abonnementen. Ben richt zich op zowel goedkope sim only abonnementen en goedkope telefoonabonnementen.

Sim only 4G op het T-Mobile netwerk

T-Mobile begon in november van 2013 met de uitrol van haar 4G netwerk. Op 30 oktober 2015 bereikte de provider geheel volgens de planning landelijke 4G dekking. Dat maakt T-Mobile respectievelijk de derde provider met een landelijk dekking 4G netwerk.

Voordelen van het T-Mobile netwerk Nadelen van het T-Mobile netwerk
Bewezen stabiel 4G netwerk
Snelste 4G netwerk, 300 / 450 Mbit/s
Abonnement met onbeperkt internet
Datavrije muziek
Sparen voor extra cadeaus
Abonnementen met kleine databundels zijn relatief duur
Geen maandelijks opzegbare abonnementen

T-Mobile gaat voor de maximale 4G snelheid

T-Mobile snelste 4G provider van Nederland
De P3 group doet jaarlijks onderzoek naar de kwaliteit en snelheden van 4G netwerken. T-Mobile is hierbij tweemaal op rij uitgeroepen tot de beste geteste provider op het gebied van netwerksnelheid. De landelijke maximale 4G+ snelheid op het T-Mobile netwerk bedraagt 300 Mbit/s. In de randstad is de maximale internetsnelheid nog hoger. Zo is T-Mobile is de eerste provider in Nederland die de 4.5G netwerktechnologie introduceert. De inzet van 4.5G verhoogd de snelheid van het netwerk met ongeveer 30%. De theoretische downloadsnelheid komt hiermee uit op 450 Mbit/s. 4.5G is reeds beschikbaar in de randstad en zal later dit jaar worden uitgebreid naar de rest van Nederland.

Onbeperkt internet

Unlimited Go abonnementIn januari 2017 schudde T-Mobile de telecomsector op met de introductie van onbeperkt mobiel internet voor een vast laag tarief. Het Go Unlimited abonnement biedt onbeperkt internet, bellen en sms’en aan voor een vast bedrag van 35,- euro per maand voor een tweejarig abonnement. Go Unmilited met een eenjarig abonnement kost 37,- euro per maand. Met een Unlimited Go abonnement is het mogelijk om dagelijks 5GB aan data te verbruiken. Na deze 5GB kunnen er 1 GB aanvullers worden geactiveerd met een maximum van 50 GB per dag. Dit abonnementsmodel bleek zeer succesvol, inmiddels bieden de Tele2 en Youfone soortgelijke abonnementen aan.

4G providers gebruikmakend van het T-Mobile netwerk

Sim only 4G bij Ben
Ben is een dochteronderneming van T-Mobile en richt zich op goedkope sim only abonnementen alsmede goedkope abonnementen met een telefoon. 4G-internet is bij Ben optioneel en kan worden aangezet bij elk abonnement met een internetbundel. Voor een abonnement met 4G-internet betaald je maandelijks 1 euro extra. De maximale downloadsnelheid bij Ben is 75 Mbit/s.

Sim only 4G bij SimpelSimpel begon als dochteronderneming van T-Mobile maar is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandige provider opererend op het netwerk van T-Mobile. Simpel richt zich vooral op goedkope sim only abonnementen. Alle abonnementen bij Simpel zijn standaard voorzien van 4G-internet en hebben een maximale downloadsnelheid van 75 Mbit/s.

Geplaatst in Sim only 4G