Het 4G netwerk van Vodafone, de voorloper op het gebied van VoLTE

4G Netwerk van VodafoneNederland telt 4 hoofdproviders met een eigen 4G netwerk: Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele2. Alle andere Nederlandse providers maken gebruik van één van deze vier netwerken. Vodafone begon als tweede provider van Nederland met de uitrol van haar 4G netwerk. Naast Vodafone maakt ook dochterprovider Hollandsnieuwe gebruik van dit 4G netwerk.

Sim only 4G op het Vodafone netwerk

Het 4G netwerk van Vodafone bestaat sinds augustus 2013. In april 2015 behaalde het 4G netwerk van Vodafone als 2e provider landelijke 4G dekking. Dit is relatief vroeg in vergelijking met T-Mobile en Tele2 die respectievelijk eind 2015 en begin 2016 pas landelijke 4G dekking bereikte. Het 4G netwerk is met 225 Mbit/s het 3e snelste 4G netwerk van Nederland. Vodafone maakt gebruik van de 800, 1800 en 2600 MHz frequenties voor het aanbieden van 4G en 4G+.

Voordelen van het Vodafone netwerk Nadelen van het Vodafone netwerk
Bewezen stabiel 4G netwerk
Razend snel 4G netwerk, 225 Mbit/s
Veel geschikte VoLTE toestellen
Dubbele bundels voor Ziggo abonnees
Eerste 3 maanden onbeperkt data
Goede klantenservice
Abonnementen met kleine bundels zijn relatief duur
Geen maandelijks opzegbare abonnementen

Bellen via 4G maakt snelle ontwikkeling door bij Vodafone

Vodafone is net als de andere providers druk aan het testen met bellen over 4G. Bellen over 4G (hierna: VoLTE) bellen kenmerkt zich door superieure audiokwaliteit en een beter bereik binnenshuis. Nog een voordeel van VoLTE is de snelle verbindingstijd. Bij traditioneel bellen kan het tot 10 seconden duren voordat de verbinding tot stand wordt gebracht. Bij VoLTE is dit slechts 1 tot 2 seconden. Bellen via VoLTE gaat bij Vodafone net als bij normaal bellen van je belminuten af. Er is dus geen grotere databundel nodig om te kunnen bellen via VoLTE.

Om VoLTE te kunnen gebruiken moet je aan twee voorwaarden voldoen. Ten eerste dien je te beschikken over een smartphone met VoLTE ondersteuning, daarnaast heb je een 4G simkaart nodig. Het aantal smartphones dat geschikt is voor VoLTE op het Vodafone netwerk ontwikkeld zich op een snel tempo. Zo zijn er twee keer zo veel toestellen geschikt voor VoLTE op het Vodafone netwerk dan op de netwerken van KPN en T-Mobile.

Geschikte smartphones voor 4G bellen op het Vodafone netwerk:

 • Huawei P10 (ook de Plus)
 • Huawei P10 Lite
 • iPhone 5S/C
 • iPhone 6 & 6S, 7 (ook de Plus)
 • iPhone SE
 • Nokia 3
 • Samsung S6, S7 (Flat en Edge)
 • Samsung S6 Edge Plus
 • Samsung A5, A3 (2016 en 2017)
 • Samsung S8 en S8+
 • Samsung Xcover 4
 • Samsung J5 2017
 • Vodafone Smart Ultra 7

VoLTE bij Vodafone

Fusie met Ziggo

Vodafone Nederland heeft zich gefuseerd met de provider Ziggo. Bestaande Ziggo klanten krijgen bij het afsluiten van een abonnement bij Vodafone een dubbele databundel. Heb je een abonnement van Ziggo en neem je een mobiel abonnement bij Vodafone dan zijn onderstaande databundels twee keer zo groot.

Sim only 4G abonnementen bij Vodafone

In onderstaand overzicht zijn alle sim only 4G abonnementen van Vodafone met een looptijd van 2 jaar opgenomen.

Belminuten Databundel Maandprijs
150 1,5 GB € 13,50 Bestellen
150 4 GB € 16,50 Bestellen
Onbeperkt 12,5 GB € 24,- Bestellen
Onbeperkt 50 GB € 29,- Bestellen
Onbeperkt Onbeperkt € 32,50 Bestellen

4G providers op het Vodafone netwerk

Provider HollandsnieuweHollandsnieuwe is een dochteronderneming van Vodafone. Hollandsnieuwe maakt gebruik van het netwerk van Vodafone en biedt dezelfde landelijke dekking. Hoewel beide providers gebruikmaken van hetzelfde netwerk zijn er toch de nodige verschillen. Waar Vodafone de 2e Nederlandse provider was met een landelijk dekkend 4G netwerk, was Hollandsnieuwe de laatste provider met een 4G aanbod. 4G is sinds 30 januari 2017 beschikbaar bij Hollandsnieuwe. De provider is een prijsvechter die zich vooral op sim only abonnementen richt. De maximale 4G snelheid bij Hollandsnieuwe is 150 Mbit/s.

Voordelen van Hollandsnieuwe Nadelen van Hollandsnieuwe
Zeer voordelige bundels
Alles in één bundel kan afhankelijk van je verbruik voordelig zijn
Goede 4G snelheid van 150 Mbit/s

Laatste provider die 4G beschikbaar maakte
Alles in één bundel kan afhankelijk van je verbruik ook onvoordelig zijn.
Geen maandelijks opzegbare abonnementen
Geen grote databundels beschikbaar
Middelmatige klantenservice

Unieke alles in één bundel

Hollandsnieuwe hanteert als enige provider in Nederland een zogenaamde ‘alles in één bundel’. Dit betekend dat er geen gescheiden bundel is voor belminuten/sms’jes en data. Het grote voordeel van een alles in één bundel is de flexibiliteit. Zo is het mogelijk om de ene maand meer te bellen en minder te internetten en vice versa met dezelfde bundel.

Sim only 4G abonnementen bij Hollandsnieuwe

In onderstaand overzicht zijn alle sim only 4G abonnementen van Hollandsnieuwe met een looptijd van 2 jaar opgenomen.

Databundel Belbundel Prijs
1 GB 1000 Minuten € 9,- Meer info
2GB 2000 Minuten € 11,- Meer info
3 GB 3000 Minuten € 13,- Meer info
4 GB 4000 Minuten € 14,- Meer info

Ben je op zoek naar een snelle 4G provider met landelijke dekking en een goede klantenservice dan is Vodafone een goede keuze. Lever je liever iets in op snelheid en klantenservice in ruil voor een lagere prijs dan is Hollandsnieuwe een prima keuze.

Geplaatst in Sim only 4G