Goedkoopste sim only abonnementen met 4G voor gemiddeld verbruik

Goedkoopste sim only 4G abonnement met 4GDoor de komst van 4G is het dataverbruik in Nederland gestegen, het gemiddelde dataverbruik in Nederland is nu ongeveer 1500 tot 2500 MB per maand.

4G acceptatie in Nederland

De afgelopen jaren is het dataverbruik van Nederlanders gestegen. Dit komt vooral door de introductie van 4G. Momenteel hebben de vier netwerkbeheerders bijna overal dekking in Nederland. Alleen in dunbevolkte gebieden zal de dekking niet 100% zijn. Consumenten in de Randstad zullen geen problemen ondervinden m.b.t. de dekking.

Momenteel bieden alle mobiele providers 4G aan, alle providers behalve Ben bieden het standaard aan bij een nieuw sim only abonnement. Daarnaast kunnen het overgrote gedeelte van smartphones ook verbinding maken met het 4G netwerk. Hierdoor gebruikt een groot deel van Nederland 4G.

4G zorgt voor meer dataverbruik

Het gebruik van 4G zorgt dat consumenten meer data gaan verbruiken. Dit komt door twee redenen, de downloadsnelheid van 4G is hoger dan 3G en sites verbruiken meer data. Doordat de internetsnelheid hoger ligt zal een webpagina sneller geladen zijn, hierdoor zal je ook meer pagina’s per keer bezoeken.

Moderne websites zoals Youtube, Facebook maar ook nieuws websites zoals die van de NOS testen je internetsnelheid voordat de webpagina getoond wordt. Heb je een hoge downloadsnelheid, dan laden deze websites betere kwaliteit bestanden in. Betere kwaliteit bestanden zorgen er uiteraard voor dat de totale hoeveelheid data die je verbruikt groter is. Dit is het effect van 4G op je dataverbruik.

Goedkoopste sim only 4G voor gemiddeld verbruik

Het gemiddelde 4G internet verbruik bij een sim only abonnement is op dit moment ongeveer 100 tot 200 belminuten en 1500 tot 2500 MB aan data. Hieronder is een overzicht van de goedkoopste sim only abonnementen met 4G voor een gemiddeld verbruik.

Belminuten Databundel Maandprijs
200 1500 MB € 6,50 Bestellen
200 3000 MB € 8,- Bestellen
2500 2500 MB € 8,50 Bestellen

Hoewel Youfone en Ben evenveel per maand kosten is het 4G sim only abonnement van Youfone voordeliger. Dit komt omdat je meer data krijg maar ook omdat de downloadsnelheid van Youfone hoger ligt.

Geplaatst in Sim only 4G