Goedkoopste sim only 4G abonnement

Goedkoopste sim only 4G abonnementHet is gemakkelijk om een goedkoop sim only abonnement met 4G te kiezen. Er zijn 9 sim only providers die sim only abonnementen met 4G aanbieden. In Nederland zijn er vier verschillende netwerken. De beheerders hiervan zijn KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Deze providers beheren allemaal hun eigen netwerk. Andere providers zoals Ben, Telfort, Simyo en Youfone huren het netwerk bij één van de vier netwerkbeheerders.

Het verschil tussen de 4G netwerken maakt voor een goedkoop sim only abonnement niet veel uit. De prijs zal voor veel consumenten uiteindelijk de belangrijkste afweging zijn bij het zoeken naar een goedkoop sim only abonnement. Over het algemeen bieden de providers zonder eigen netwerk de goedkoopste sim only abonnementen aan. In de praktijk gaat deze vuistregel echter niet altijd op. Door speciale aanbiedingen kan het zijn dat een sim only provider die normaal relatief duur is toch een goedkoop sim only abonnement met 4G aanbiedt.

Goedkoopste sim only abonnement

In de onderstaande vergelijking zijn de drie goedkoopste sim only abonnementen geselecteerd waarbij je standaard 4G krijgt.

Belminuten Databundel Maandprijs
100 2 GB € 6,- Bestellen
150 1 GB € 6,- Bestellen
200 1,5 GB € 6,50 Bestellen

Voor 9,50 euro per maand kun je al een sim only abonnement met 4G krijgen. De maximale downloadsnelheid ligt bij en Tele2 op 225 Mbit/s en bij Telfort kun je een maximale 4G snelheid van 150 Mbit/s bereiken. Consumenten die van een sim only abonnement met 3G overstappen naar een sim only abonnement met 4G kunnen een toename van hun dataverbruik verwachten. Een databundel van 1 GB is voor gemiddelde gebruikers aan te raden bij een 4G abonnement. Wanneer je overstapt van een sim only abonnement met 3G naar een sim only abonnement met 4G moet je rekening houden met een toename van 50% in je dataverbruik.

Gemiddelde abonnement

Bij de netwerkbeheerders KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 is de gemiddelde databundel 2 tot 2,5 GB groot. Bij deze aanbieders is het vaak mogelijk om grotere databundels te kiezen dan bij de kleinere providers zonder eigen netwerk. Zo heeft de kleinste databundel van Tele2 een omvang van 1 GB. Daarmee is de kleinste databundel van Tele2 meer dan twee keer zo groot als de kleinste databundel van Ben. Bij Ben is de minimale databundel die je kunt afsluiten namelijk 400 MB groot.

Als je een sim only abonnement met 4G gaat afsluiten is het aan te raden om een databundel van minimaal 2 GB te nemen. Dit komt omdat het gemiddelde dataverbruik rond de 1 tot 1,5 GB ligt, als de trend van het stijgende internetverbruik doorzet zal binnen 2 jaar het gemiddelde verbruik rond de 2 GB liggen. Niet alle sim only providers bieden een databundel van exact 2 GB aan. Daarom vind je hieronder een vergelijking tussen de goedkoopste sim only 4G providers met een databundel rond de 2 GB.

Belminuten Databundel Maandprijs
250 6 GB € 7,50 Bestellen
200 3 GB € 7,50 Bestellen
200 3 GB € 8,- Bestellen

Het belgedrag van consumenten is de afgelopen jaren veranderd: langzaam maar zeker zijn we minder gaan bellen. Gemiddeld belt een consument ongeveer 150 tot 200 minuten per maand. Providers die een downloadsnelheid van 225 Mbit/s aanbieden leveren deze snelheid via 4G+ aan hun klanten. Met 4G+ heb je niet alleen een hoge downloadsnelheid maar ook een beter bereik. Je telefoon kan de signalen van 4G combineren om zo een hogere downloadsnelheid te bieden. Tussen een downloadsnelheid van 50 Mbit/s en 150 Mbit/s zit in de praktijk weinig verschil.

Hoge downloadsnelheid voor grootverbruikers

Als je veel data verbruikt is een sim only abonnement bij KPN, Tele2, Vodafone of T-Mobile voor jou de beste keuze. Dit komt omdat je bij deze providers de grootste databundels kan kiezen. De grootste databundels die momenteel beschikbaar zijn worden aangeboden door Tele2 & T-Mobile. Voor 25 euro per maand heb je bij Tele2 een onbeperkte databundel, Bij T-Mobile is dit 35 euro per maand.

Belminuten Databundel Maandprijs
200 6000 MB € 9,- Bestellen
11000 11000 MB € 10,- Bestellen
200 6000 MB € 12,- Bestellen

*Er geldt wel een fair use policy.

Tele2 biedt op dit moment het goedkoopste sim only abonnement aan met 4G en een grote databundel. Tele2 biedt een maximale downloadsnelheid aan van 225 Mbit/s. Bij T-Mobile krijg je voor € 35 eveneens een onbeperkte databundel. De downloadsnelheid van T-Mobile is met 300 Mbit/s 75 Mbit/s sneller dan Tele2. KPN en Vodafone bieden ook een extra groot abonnement aan. het abonnement van KPN kost 38 euro per maand euro per maand. Momenteel is het dus nog niet erg voordelig om een abonnement met een grote databundel bij KPN af te sluiten.