Goedkope VS premium sim only abonnementen met 4G

Goedkoopste of premium sim only abonnement met 4gBij het uitzoeken van een sim only abonnement met 4G kun je kiezen voor een goedkope provider of een premium provider. De goedkoopste providers hebben de scherpste prijzen, maar bij de premium providers kun je profiteren van diverse extra’s zoals 4G zonder extra kosten, een hoge 4G snelheid en gratis data in het buitenland.

De goedkoopste sim only abonnementen met 4G

De prijs van een sim only abonnement is voor de meeste mensen vanzelfsprekend een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuw abonnement. 4G wordt steeds populairder en veel consumenten kiezen dan ook voor deze snelle variant van mobiel internet. Als je kiest voor één van de goedkoopste sim only abonnementen met 4G profiteer je behalve van een lage prijs nog van een aantal andere voordelen. Bij een aantal van de goedkopere providers is het namelijk mogelijk om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Daarmee heb je als klant veel flexibiliteit: je kunt immers elke maand kiezen voor een andere provider.

Daarnaast kun je bij de goedkopere providers meestal zelf je bundels kiezen en zit je niet vast aan een bepaalde combinatie van bijvoorbeeld 500 minuten/sms’jes en 1,5 GB. Het nadeel van een goedkoop sim only abonnement is wel dat je soms extra moet betalen als je gebruik wilt maken van 4G en dat je niet altijd de maximale 4G snelheid krijgt. Hieronder is een overzicht te zien van de goedkoopste sim only abonnementen met 4G. Ziggo en Telfort hebben als voordeel dat je onbeperkt kunt sms’en.

Belbundel Databundel Prijs per maand
300 min/1300 sms 1 GB € 10,- Meer info
250 min/sms 1,5 GB € 13,- Meer info
500 min/onbeperkt sms 1,5 GB € 15,- Meer info
300 min/onbeperkt sms 1 GB € 15,- Meer info

Ben biedt het goedkoopste sim only abonnement aan

Uit de bovenstaande vergelijking blijkt dat de goedkoopste sim only abonnementen met 4G in prijs variëren tussen de 10 en 15 euro per maand. Van alle providers biedt Ben het goedkoopste sim only abonnement aan. Je krijgt bij Ben een maximale downloadsnelheid van 75 Mbit/s via 4G. Als je een goedkoop sim only abonnement met een hogere 4G snelheid wilt is Youfone de beste keuze, deze provider biedt namelijk een maximale 4G snelheid aan van 256 Mbit/s. Daarmee is Youfone een uitzondering onder de goedkope sim only providers. Youfone biedt momenteel de hoogste maximale 4G snelheid aan van alle Nederlandse providers.

Premium sim only abonnementen met 4G

Als je kiest voor een premium sim only abonnement profiteer je van diverse voordelen. Allereerst kun je altijd standaard gebruikmaken van 4G, zonder dat je hier extra voor betaalt. Bovendien bieden de premium providers een hoge 4G snelheid aan van maximaal 225 Mbit/s. Daarnaast bieden deze providers een aantal extra’s aan, zoals gratis data in het buitenland en de mogelijkheid om internet te blijven gebruiken met een lagere snelheid als je databundel op is.

Belbundel Databundel Prijs per maand
Onbeperkt min/sms 1,5 GB € 16,- Meer info
Onbeperkt min/sms 1 GB € 21,50 Meer info
Onbeperkt min/sms 1,5 GB € 26,- Meer info
Onbeperkt min/sms 1 GB € 27,50 Meer info

Tele2 is de voordeligste premium provider

Uit de bovenstaande vergelijking van de premium sim only abonnementen met 4G blijkt dat twee providers zich qua prijs onderscheiden van de concurrentie. Tele2 is de goedkoopste provider, gevolgd door T-Mobile. Deze twee providers zijn een stuk goedkoper dan Vodafone en KPN. Alle premium providers bieden onbeperkt bellen en sms’en aan, maar bij Tele2 en Vodafone krijg je een iets grotere databundel dan bij T-Mobile en KPN. Tenslotte is een voordeel van Tele2 dat je bij deze provider kunt kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Deze optie bieden de andere premium providers niet aan.

Geplaatst in Sim only 4G