Nederland heeft na Singapore hoogste 4G-snelheid ter wereld

Gemiddelde 4G snelheid in NederlandNederland heeft de op één na hoogste 4G snelheid ter wereld, dat blijkt uit het ‘state of LTE’ rapport gepubliceerd door OpenSignal. Alleen in Singapore ligt de 4G snelheid gemiddeld hoger. Alle grote mobiele providers van Nederland bieden tegenwoordig 4G internet aan.

4G snelheid in Nederland

De gemiddelde 4G snelheid die in Nederland wordt behaald is volgens het onderzoek 42,12 Mbit/s. Dit resultaat wordt behaald door een combinatie van een technisch goed ontwikkeld 4G netwerk. Maar ook doordat relatief veel Nederlanders over een smartphone met 4G+ functionaliteit beschikken. De allerhoogste 4G snelheden kunnen alleen behaald worden met smartphone die ook 4G+ ondersteund. Daarnaast streeft Nederland een aantal landen voorbij omdat in deze landen de 4G snelheid juist daalde. In Zuid-Korea, Hongarije en Noorwegen daalde de 4G snelheid. Deze landen stonden in het vorige rapport nog boven Nederland.

Sim only 4G beschikbaar bij alle grote Nederlandse providers

Qua 4G beschikbaarheid eindigt Nederland volgens het rapport op de 6e plaats met een totale 4G dekking van 90 procent. En half jaar geleden was dat nog 86 procent. De 4G beschikbaarheid wordt getest door te meten hoeveel tijd mensen op een bepaald netwerk kunnen doorbrengen.

Het is al ongeveer een jaar lang mogelijk om bij alle grote Nederlandse mobiele providers een 4G abonnement af te sluiten. Bij bijna alle providers is het zelfs alleen nog mogelijk om een 4G abonnement af sluiten. Gebruik je een telefoon die niet 4G-ready is dan schakel je automatisch terug naar het 3G netwerk. Uitzonderingen hierop zijn Tele2 en Ben. Bij Tele2 is het alleen mogelijk gebruikt te maken van het netwerk als je toestel een 4G-ready toestel is. Bij provider Ben kan er in het bestelproces nog de keuze worden gemaakt tussen een 3G of een 4G abonnement.

Geplaatst in Sim only 4G