Nederland in wereldwijde top 10 met 4G dekking en 4G snelheid

[cjtoolbox name=’06-12-2016 Google Graph Nederland in top 10 ‘]

Nederland in wereldwijde top 10 met 4G dekking en 4G snelheidDe snelle uitrol van het Tele2 4G netwerk en de onderlinge concurrentie tussen de hoofdproviders heeft ervoor gezorgd dat het Nederlandse 4G netwerk tot de wereldtop behoort. Zowel op gebied van netwerkdekking en 4G snelheid komen de Nederlandse providers terug in de wereldwijde top 10.

4G dekking

De gemiddelde 4G dekking van een land kan worden bepaald door het dekkingspercentage van alle providers bij elkaar op te tellen en daar het gemiddelde van te nemen. Nederland komt volgens deze meting uit op een landelijke dekking van 84.1%. Dit resultaat correspondeert met een vijfde plek op de wereldranglijst 4G dekking. Omdat providers voortdurend aan het dekkingsgebied werken en dit ook bijhouden in de dekkingskaart is het niet gek om in te denken dat Nederland sinds het publiceren van de cijfers alweer een plekje is gestegen in deze wereldranglijst gepubliceerd door Opensignal.

4G Dekking per provider

Wordt er gekeken naar het dekkingsgebied per 4G provider dan staat KPN met een dekking van 86% op nummer tien van de wereld. De overige Nederlandse 4G providers ontlopen elkaar niet veel als het gaat om 4G dekking. Zo hebben Vodafone en T-Mobile 4G dekking van respectievelijk 85% en 84% de dekking van Tele2 ligt iets lager, namelijk op 70%. Echter heeft Tele2 een overeenkomst met T-Mobile omtrent de plaatsing locaties van 4G masten waardoor Tele2 in de toekomst een gelijke dekking als T-Mobile kan bieden.

4G snelheid

Bij de snelheid van 4G is de concurrentie moordend, zo bedraagt het verschil tussen plaats 2 in de top tien en plaats tien slechts 5 MB/s Nederland staat hier op plaats 10 met een gemiddelde 4G snelheid van 23 MB/s. Kijkend naar de individuele providers dan heeft T-Mobile het snelste 4G netwerk van Nederland met 30 MB/s wat resulteert op plek 10 in de wereldranglijst. De overige providers hebben als snelheden: 23MB /s op het netwerk van Tele2, 22 MB/s op het netwerk van KPN en 19 MB/s op het netwerk van Vodafone.

Dekkingspercentage Downloadsnelheid
85% 30 MB/s Meer info
86% 22 MB/s Meer info
84% 19 MB/s Meer info
70% 22 MB/s Meer info

Bij de interpretatie van de cijfers kunnen we concluderen dat KPN de beste sim only 4G provider is wanneer het gaat om dekking, genoeg voor een 10e plek op de wereldranglijst. Echter heeft T-Mobile een beter totaalpakket met een dekking van 85% en de snelste provider met een snelheid van 30 MB/s. Waardoor T-Mobile er met de winst vandoor gaat als meest complete sim only 4G provider van Nederland.

Het onderzoek van Opensignal naar de dekking per provider werd gepubliceerd in februari van dit jaar, inmiddels zijn we 10 maanden verder en hebben de Nederlandse providers beslist niet stilgestaan. Vanwege de overeenkomst die Tele2 met T-Mobile afsloot betreft het plaatsen van 4G ligt het in de lijn der verwachting dat Nederland in komende onderzoeken nog verder zal stijgen in de wereldwijde top 10 wanneer het gaat om 4G dekking.

Geplaatst in Sim only 4G