Sim only abonnementen zijn veel goedkoper dan prepaid

Sim only abonnement veel goedkoperTijdens het kiezen van een abonnement kom je voor twee opties: sim only of prepaid. Bij een gemiddeld verbruik van 2000 MB aan data en 100-200 belminuten is het voordeliger om een abonnement aan te schaffen. Bij gemiddeld verbruik kost een prepaid van Tele2 al snel 100 euro. Terwijl het sim only abonnement van Tele2 met hetzelfde verbruik maar 11 euro per maand kost.

Verschillen tussen sim only en prepaid

Tussen sim only abonnementen en prepaid zitten een aantal verschillen. Met een prepaid simkaart kan je alleen internetten en bellen als je genoeg tegoed over hebt. Bij een sim only abonnement wordt je bundel automatisch maandelijks ververst gedurende de looptijd van je contract. Prepaid kan goedkoper zijn voor klein verbruik of handiger voor mensen die nergens aan vast willen zitten. Een sim only abonnement is echter goedkoper en makkelijker voor mensen die goed gebruik maken van de hele bundel of groot verbruik hebben. Voor de meerderheid van de consumenten zal een sim only abonnement beter bevallen dan prepaid.

Wat is het gemiddelde verbruik in Nederland

Het gemiddelde verbruik in Nederland ligt rond de 2000 MB data en ongeveer 150 belminuten per maand. Met een 2000 MB databundel kan je al veel doen, maar moet je wel rekening houden met je limiet. Activiteiten zoals Whatsapp, muziek luisteren op Spotify of internet browsen zijn goed te doen met een bundel van 2000 MB. Maak je veel gebruik van Snapchat, kijk je veel Youtube videos of zit je veel op Facebook of Instagram, dan is het aangeraden om een grotere bundel te nemen van rond de 5000 MB.

Sim only is goedkoper dan prepaid

Voor deze vergelijking is er uitgegeaan van een abonnement met 2000 MB data en 100-200 belminuten bij elke provider. De abonnementen van T-Mobile en Tele2 hadden de abonnementskosten opgesplitst tussen belminuten en data. KPN had dit niet, dus is er rekening gehouden met een prijs van 6 euro voor onbeperkt bellen bij KPN.

Sim only prijs/MB Sim only prijs/min Prepaid prijs/MB Prepaid prijs/min
0,35 eurocent 4,67 eurocent 0,75 eurocent 4,95 eurocent
0,45 eurocent 2 eurocent 3,17 eurocent 35 eurocent
1,05 eurocent Gratis * 1 eurocent 4,17 eurocent

*De bundel die gebruikt is om te vergelijken heeft onbeperkt bellen.

Kosten per MB en per minuut is natuurlijk niet het enige wat belangrijk is. Dus is er voor dezelfde abonnementen ook de totale prijs berekent, waar weer is uitgegaan van 2000 MB en 100-200 belminuten.

Sim only prijs totaal Prepaid prijs totaal
€ 14,- € 24,85
€ 11,- € 100,-
€ 27,- € 29,98

Over het algemeen is een sim only abonnement dus voordeliger per mb/belminuut, maar ook qua totale prijs. Dit komt onder andere door het feit dat als je een langdurig abonnement neemt de provider zekerheid heeft dat je voor die periode (1 jaar of 2 jaar bijvoorbeeld) ook maandelijks betaald. Dat is aantrekkelijker voor providers dan een consument eenmalig voorzien van een abonnement waar ze daarna niet meer aan vast zitten.

Geplaatst in Sim only 4G