Sim only 4G vergelijken

Onderstaand vind je de vergelijking van sim only 4G abonnementen. In deze vergelijking zijn alleen de telefoonproviders meegenomen die sim only abonnementen aanbieden met 4G. Bepaal zelf hoe groot je abonnement is door de sliders aan de linkerkant te verslepen. Het is aangeraden om bij een sim only 4G abonnement een databundel van minimaal 1 GB te nemen. Door de hoge snelheid die providers aanbieden zal je databundel snel leeg gaan.


Bovenstaande vergelijking is onafhankelijk van telefoonproviders eerlijk en objectief opgesteld. Alle telefoonproviders die sim only abonnementen met 4G internet aanbieden zijn in de vergelijking meegenomen.

Met een sim only 4G abonnement verbruik je ongeveer 1 tot 2 GB per maand. Je verbruik bij een 4G abonnement stijgt zonder dat je het door hebt. Dit komt vooral doordat website’s merken dat je een goede internetverbinding hebt. Bij een hoge downloadsnelheid zullen website’s eerder afbeeldingen inladen van een hoge kwaliteit. Omdat de kwaliteit hoger is zal ook het bestandsformaat groter zijn. Daarnaast zal je per sessie dat je internet meer website’s bekijken. Omdat je meer websites bekijkt verbruik je uiteraard ook meer data. Dit zijn de twee hoofdoorzaken waardoor je meer verbruikt bij een sim only 4G abonnement.

Wat is 4G?

Veel mensen vragen zichzelf ook af wat 4G is? 4G is een nieuwe techniek voor mobiel internet, door deze mobiele techniek is je downloadsnelheid hoger dan bij een 3G verbinding. 4G is de techniek die 3G opvolgt. Met en 3G verbinding kan je downloadsnelheid van maximaal 14,4 Mbit/s hebben, door gebruik te maken van 4G kan je downloadsnelheid meer dan 10x zo snel zijn. De snelste 4G provider, namelijk Youfone, biedt momenteel een downloadsnelheid van 256 Mbit/s.